FAQ

 • Kan ik me inschrijven voor 1 wandeling of moet ik voor alle 12 inschrijven?

Je kunt je inschrijven voor zoveel wandelingen als je wilt en wanneer je wilt.

 • Kan ik de wandeling alleen op de georganiseerde wandeldag lopen?

Op het inschrijfformulier kun je aangeven of je de wandeling loopt op de georganiseerde wandeldag of dat je wandelt op een eigen gekozen dag.

 • Wanneer is de georganiseerde wandeldag en wanneer ontvang ik de informatie voor deze dag?

Op de website staat bij elke provincie wanneer de georganiseerde wandeldag is. Vanaf juni 2021 is er in het 2e of 3e weekend van de maand in één van de provincies een wandeldag.

Minstens één week voor de georganiseerde wandeldag ontvang je via de mail de informatie en routes.

 • Hoe ontvang ik de routes?

Wandel je de route op een zelf gekozen dag, dan ontvang je na betaling de route van 12 km én van 24 km per mail.  Je ontvangt een uitgeschreven route en de GPX bestanden van de gekozen wandeling.

 • Wat houdt de georganiseerde wandeldag in en wanneer zijn deze?

Vanaf juni 2021 is er 1x per maand in 1 provincie een georganiseerde wandeldag. Op deze dag hopen we dat er veel mensen komen wandelen. Je start in de ruime starttijd. Je ontvangt een klein lunchpakket voor onderweg. Je ontmoet dan de enthousiaste teamleden van een Roparunteam. En je ontvangt het herinneringslint.

 • Is het start-/vertrekpunt ook het finish-/eindpunt?

Ja, alle wandelingen eindigen ook waar men vertrekt.

 • Is de 24 km wandeling een andere route dan de 12 km of lopen we dan 2x de route van 12 km?

De 12 en 24 km zijn verschillende routes met hetzelfde start-/eindpunt. Sommige stukken kunnen natuurlijk wel in beide routes voorkomen.

 • Mogen er honden mee?

Bij elke provincie staat aangegeven of er aangelijnde honden zijn toegestaan op de routes.

 • Zijn de routes toegankelijk voor een rolstoel?

Rolstoel toegankelijkheid wordt nog bekeken door de teams en dit zal per wandeling aangegeven worden. Het kan zijn dat sommige routes helaas minder geschikt zijn voor rolstoelgebruikers.

 • Wanneer ontvang ik het herinneringslintje?

Als je op een zelf gekozen dag gaat wandelen, ontvang je het herinneringslint ongeveer 2 weken na betaling per post.

Wandel je op de georganiseerde wandeldag dan ontvang je het herinneringslint bij het startpunt op aangegeven starttijden.

 • Wanneer kom ik in aanmerking voor de pin?

Na inschrijving en betaling van de 12 wandelingen, in elke provincie één, ontvang je de pin per post. Dit geldt voor zowel wandelingen op een zelf gekozen dag als voor de wandelingen op de georganiseerde wandeldag.

 • Is er een voordeelpakket?

Korting geven op sponsoractiviteit voor een goed doel is wel een beetje bijzonder. Maar toch zijn we van mening dat de liefde van twee kanten moet komen. Dus hebben wij het voordeelpakket 11 kopen, 12 lopen. Je schrijft je hiermee ineens in voor alle 12 wandelingen en je krijgt van ons 1 wandeling gratis. Daarbij ontvang je dus ook de 12 herinneringslinten en de pin voor op je rugzak.

 • Wat is het goede doel, de Roparun?

Het geld dat wordt opgehaald wordt door het bestuur van Stichting Roparun toegekend aan instellingen, goede doelen of projecten die bijdragen aan de missie van Roparun: ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”. Je kunt hierbij denken aan de inrichting van een inloophuis, waar (ex-) kankerpatiënten en/of naasten elkaar kunnen ontmoeten. Vakanties voor mensen met kanker en hun familie zodat zij, ook in een akelige periode, een mooie herinnering kunnen creëren. Workshops in ziekenhuizen waarbij mensen met kanker leren omgaan met uiterlijke veranderingen die ze krijgen door de behandelingen. Een fijne dag uit voor zieke kinderen en hun broertjes of zusjes, zodat zij even niet hoeven te denken aan het ziek zijn. De ontwikkeling van ‘palliatieve boxen’, een hulpmiddel voor mensen in een terminale fase die graag in de eigen thuisomgeving willen verblijven. Of de inrichting van een hospice om er voor te zorgen dat mensen tijdens hun laatste levensfase in een prettige omgeving kunnen verblijven. Voor meer informatie over de goede doelen van Roparun (klik op de tekst)

Scroll naar boven