@Richard Burgman
12 km
24 km

zaterdag 18 juni 2022 - Wandelen flevoland

2e editie - nieuwe routes

Voor het tweede seizoen van het wandelevenement Ik Wandel de 12 zijn er in Flevoland twee nieuwe mooie wandelingen uitgezet. Na vorig jaar Almere en haar omgeving verkend te hebben gaan we nu wandelen op en rond het voormalig eiland Schokland.
Dit stukje Nederlandse geschiedenis is door de Unesco in 1995 op haar werelderfgoedlijst toegelaten en wordt beheerd door natuurbeschermingsorganisatie Het Flevolandschap. De routes starten bij het restaurant en museum Schokland aan Middelbuurt 2, 8319 AB Schokland. Langs de route vertellen informatieborden u over de geschiedenis van dit voormalige eiland in de Zuiderzee, haar archeologische bodemschatten en haar bewoners door de eeuwen heen.

Als u de 12 km route loopt, blijft u voornamelijk op het voormalig eiland. Op de 24 km route maakt u, naast het voormalig eiland, ook kennis met het uitgestrekte polderlandschap van de Noord Oost Polder (NOP) waar Schokland nu middenin ligt.
Beide routes gaan voornamelijk over verharde paden. Een deel gaat over onverharde gras- en bospaden die na een natte periode drassig kunnen zijn. 

De gemeenschappelijke wandeldag, waar u zich voor kunt inschrijven, vindt plaats op zaterdag 18 juni 2022. U ontvangt na inschrijving en betaling van de deelnamekosten ad € 12 p.p. de routebeschrijving en het gpx-bestand van de gekozen route. Op zaterdag 18 juni ontvangt u bij de start van de wandeling een lunchpakket voor onderweg.
Wilt u de wandeling op een ander moment op eigen gelegenheid lopen, dan krijgt u de routebeschrijvingen en gpx-bestanden toegestuurd. Een lunchpakket zult u dan zelf mee moeten nemen.

Uw bijdrage van € 12 komt via het organiserende Roparunteam Sterk Staaltje terecht bij het goede doel, de stichting Roparun.

Via het onderstaande formulier kunt u uzelf opgeven.
Ook kunt u de routebeschrijving en GPX-bestand bestellen om hem op een ander moment te lopen.

Na de inschrijving ontvangt u van ons een betaalverzoek en verdere informatie.
Wij hopen op een mooie dag met veel wandelplezier:  Team Sterkstaaltje

 

 

kies voor een afstand van 12 of 24 km – deze afstand kan op de dag gewisseld worden

Uw logo hier als sponsor van deze wandeling ?
@Richard Burgman
@Richard Burgman
Scroll naar boven